Geld voor intelligent shirt van MedWear

Geld voor intelligent shirt van MedWearMedWear werkt aan een zogeheten  Smart Care Shirt.” Dat is een intelligent shirt waarin sensoren zijn verwerkt”, zegt Johan Oosterheert, bestuursvoorzitter van MedWear. “Die sensoren stellen het shirt in staat om op continue basis heel nauwkeurig dynamische hyperinflatie te meten.”

Dynamische hyperinflatie wil zeggen dat er extra lucht in de long achterblijft, waardoor de COPD-patient het benauwd krijgt. COPD is een verzamelnaam voor diverse chronische aandoeningen aan de longen. Alleen al in de westerse wereld lijden zo’n 25 miljoen mensen aan deze ziekte.

Het Smart Care Shirt zorgt voor tijdig gebruik van medicatie, waardoor escalatie van de benauwdheid word tegengegaan. Oosterhout: “ Er is veel ongemak mee te voorkomen.”

MedWear werkt samen met het Radboud UMC in Nijmegen, omdat daar veel kennis op het gebied van dynamische hyperinflatie aanwezig is.

Er is inmiddels een aanlaat testfases voltooid. Er is bij dertig patiënten onderzoek gedaan met het Smart Care Shirt.

Om de Vervolgontwikkeling te financieren ging MedWear op zoek naar aanvullende financiering en kwam zo bij Innovatiefonds Noord-Nederland terecht (IFNN). IFNN helpt noordelijke ondernemers een innovatie naar de markt te brengen. Voorwaarde is wel dat een tweede financier meedoet. Dat werd het Canadese Hexoskin, dat intelligente shirts voor sportmedische toepassingen ontwikkelt. De uitvoering van IFNN ligt bij de NOM.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Koers Noord en de provincie Groningen, Innovatief Actieprogramma Groningen-4.

 

snn_logo                    pglogoTags: